Loimaalaisia ei pelota

10.12.2013 | |

Suomessa koripalloilu on jo pitkän aikaa jäänyt esimerkiksi jääkiekon ja jalkapallon jalkoihin. Uutta menestystä ollaan saatu etenkin kansainvälisistä otteluista. Nyt myös Euroopan koripalloliigat ovat saaneet vierailijan Pohjolasta.

 

  • Bisons1
    Nilan Bisonsien Frank Robinson kamppailee korin edustalla.
  • Bisons2
    Joukkueen takamies Billy Keys on näyttänyt kyntensä myös kansainvälisellä tasolla.
  • Bisons3
    Eurocup-otteluissa kotiareenana käytetty Helsingin Jäähalli on ollut tupaten täynnä koripallosta innostuneita kannattajia.
  • Bisons4
    Bisonsien oma maskotti pitää tunnelman katossa ottelusta toiseen.
  • Bisons5
    Erätauoilla hallin käytävillä on tungosta.

 

 

 

 

Vaikka Torpan Pojat voitti venäläisjoukkue BC Samaran pisteen erolla helmikuussa 1998, se putosi samalla ulos koripallon Eurocupista keskinäisen korieron perusteella. Koko 2000-luku on etsitty uutta suomalaista koripalloilun menestystarinaa , josta voisi kertoa jälkipolville.

Näihin saappaisiin on astunut Loimaan maailmankartalle nostanut koripallojoukkue Nilan Bisons. Aikaisemmin Korikonkareina tunnettu divarijoukkue sai sponsorikseen tanskalaisen lämpöpumppuyhtiön Nilanin. Seura voitti kaksi mestaruutta kotimaisilla kentillä ja aloitti Korisliigan ohella Eurocupin.

Kaudella 2013-2014 loimaalaiset kamppailevat samassa alkulohkossa kovien joukkueiden kanssa. Euroopan toiseksi korkein liiga tuo alkulohkossa vastustajiksi joukkueita Turkista, Venäjältä, Liettuasta ja Kreikasta. Kaikki nämä ovat kovia koripallomaita. Bisons ei ole kuitenkaan jäänyt jalkoihin. Joukkue on pelillisesti lohkon kärkikastia ja Suomessa melkein omaa luokkaansa.

Kotiottelunsa Eurocupissa joukkue on siirtänyt Loimaan liikuntahallista Helsingin ytimeen. Ottelut on pelattu Helsingin jäähallissa ja Vantaan Energia Areenalla. Otteluiden katsojaluvut ovat yltäneet jääkiekon pääsarjatason lukemiin. Yli kuudentuhannen hengen yleisöt ovat seuranneet Bisonsien edesottamuksia kovassa koripallosarjassa. Eniten meteliä katsomossa pitävät itse loimaalaiset, jotka taittavat parin tunnin matkan nähdääkseen joukkueensa suoritukset pääkaupunkiseudulla.

Väliaikashowt ovat myös suuren maailman luokkaa. Cheerleaderit ja tanssijat viihdyttävät yleisöä tauoilla, ja onnekkaat katsojat pääsevät osallisiksi heittokilpailuihin. Päävastuun kannattajien tunnelmasta joukkueen ohella kantaa seuran oma biisonipukuinen maskotti. Vaikka kannattajat ovat harvoin hiljaa,  karvainen energiapommi nostattaa  aina fiiliksen kattoon.

Joukkueen cup-taival osui hyvään saumaan. Suomessa kansallinen korisbuumi on noussut Susijengin menestyksen myötä. Nilan Bisonsia voidaankiin melkein verrata maajoukkueeseen. Vaikka joukkue tulee Varsinais-Suomen sydämestä, koripallokansa on ottanut joukkueen omakseen. Todisteena tästä ovat hallissa olevat kannattajat. Moni ei omista Bisonsien pelipaitaa, vaan pukee satunnaisen pelipaidan päälle ja lähtee hornankattilaan kannustamaan Bisonsit voittoon. Nähtäväksi jää joukkueen lopullinen menestys, alun perusteella joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin.

jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedInPin on Pinterest


Kommentit on suljettu.