Mentulan tonnibulla

Lol, nyt kokataan! -vlogin toisessa osassa leivotaan koko kansan Jari ”Bull” Mentulan nimikkoleivos.

Lämpimästi tervetuloa Inkerin ja Vilman keittiöön! Tällä kertaa työn alla on Tonnibulla, Chef Santerin luoma tuhti jälkiruokaresepti, jonka hän on loihtinut Suomen tunnetuimman salimaken Jari ”Bull” Mentulan nimikkoherkuksi. Riittävätkö Chef Inkerin muskelit päihittämään tämän haastavan reseptin? Sen näet videolta!

Tonnibulla de Mentula á la Chef Santeri

Noin 8 hengelle tai yhdelle bodarille

Mousse:

1 levy valkosuklaata

2 dl kermaa

2 prk mascarponea

1 vaniljatangon siemenet tai veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

Lisäksi tarvitset:

mantelilastuja

hapanta kirsikkahilloa

tummaa rommia

1 pullapitkon tai pullia

2 dl kermaa

veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

  1. Aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda suklaa 140-asteisessa uunissa maitokahvinruskeaksi.
  2. Sulata valkosuklaa kermaan vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Mausta vaniljalla. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon mascarponejuusto.
  3. Jos käytät koristeluun mantelilastuja, paahda myös niitä uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä.
  4. Mausta kirsikkahillo tujauksella rommia.
  5. Vatkaa 2 dl kermaa ja mausta se vaniljalla.
  6. Leikkaa pullasta siivuja. Kokoa vuorotellen pullaa ja täytettä kerrosleivokseksi: aseta alimmaiseksi pullasiivu, kostuta vaniljakermalla, lisää kirsikkahilloa ja valkosuklaamoussea kerrosten väliin.
  7. Koristele leivos lopuksi vielä kauttaaltaan moussella ja paahdetuilla mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.

Resepti on alunperin julkaistu Aamulehdessä.

 

jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedInPin on Pinterest


Kommentit on suljettu.