Vappu Pimiän porkkanamuffinit

Taas on aika kokata! Taajuuden ruokavlogi Lol, nyt kokataan! valaisee neljännessä jaksossaan Vappu Pimiän porkkanamuffinien salat.

Pimiän porkkanamuffinien simppeli ja maukas resepti on Chef Inkerin ja apukokki Vilman mieleen. Nähtäväksi jääkin, ehtivätkö kokit syödä koko muffinitaikinan ennen kuin se päätyy uuniin.

VAPPU PIMIÄN PORKKANAMUFFINIT (n. 10 KPL):

3dl vehnäjauhoja
2dl fariinisokeria
1tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
(Lol, nyt kokataan! -vinkki: 1 tl kardemummaa)
2 kananmunaa
1,5dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
3 keskikokoista porkkanaa
1 appelsiinin kuori raastettuna (2-3 rkl mantelirouhetta)
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
1/2 appelsiinin mehu

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, mausteet, sokeri, sooda ja pestyn appelsiinin raastettu kuori sekä halutessasi mantelirouhe).

2. Raasta porkkanat hienolla terällä raasteeksi.

3. Sekoita kananmunat ja öljy keskenään.

4. Lisää porkkanaraaste jauhoseokseen sekä kananmuna-öljyseos ja sekoita tasaiseksi.

5. Jaa seos muffinivuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

6. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi. Levitä kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Resepti on alun perin julkaistu Radio Novan verkkosivuilla.

jaa artikkeli:Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Share on LinkedInPin on Pinterest


Kommentit on suljettu.